Oktober, 2021

16okt8:00UMETNOST SOŽITJA VIN IN KULINARIKE - I. STOPNJAEvent Type 2:BiotehnikaStatus prijav:Prijava na usposabljanje odprta

Event Details

– zgodovina vinske trte in vina
– vino, kultura in življenjski slog
– gastronomska vloga vina in pomen vinskih zgodb
– tehnologija pridelave vina
– označevanje vin in promet z vinom
– vinorodne dežele, vinogradništvo in vinarstvo na slovenskem
– slovenske vinske posebnosti, slovenske vinske znamke
– pomanjkljivosti, napake in bolezni vin
– postrežba vin, okušanje in opis
– temperatura postrežbe vseh tipov vin
– uporaba strežega inventarja
– spajanje in druženje vin z jedmi
– gastronomske dvojice (hrana vino)
– vplivi vin na človeški organizem, odgovorno zaužitje vina
– izdelava vinske ponudbe
– izdelava in pisanje svečane meni karte

Več

Time

(Sobota) 8:00

Location

Grm Novo mesto - center biotehnik in turizma

Sevno 13, 8000 Novo mesto

Organizator - kontakt

X
X