Junij, 2022

06jun16:00Predelava zelenjaveEvent Type 2:BiotehnikaStatus prijav:Prijava na usposabljanje zaključena

Event Details

Skozi program usposabljanja bodo udeleženci skozi teoretične in praktične vsebine pridobili in/ali izboljšali svoja znanja s področja predelave zelenjave, kakor tudi glede izbire ustreznih surovin, tehnoloških postopkov, pakiranja, senzorične analize in najpogostejših napak pri predelavi zelenjave.
Vsebine programa:
HACCP in higiena v živilskem obratu.
− Pomen sistema HACCP in spremljevalnih programov.
− Dejavniki tveganja v proizvodnji.
− Osebna higiena in urejenost zaposlenih v živilskih obratih.
− Higiena delovnega prostora in naprav.
− Spozna razdelitev zelenjave v skupine in oceni njihovo
uporabnost
− Priprava osnovnih surovin za predelavo.
− Pregled zrelosti zelenjave in njene uporabnosti za
predelavo ali neposredno uživanje.
− Se seznani z načini konzerviranja oz. predelave
zelenjave.
− Spremembe hranilne vrednosti med predelavo.
− Napake pri predelavi zelenjave.
− Ustrezno skladiščenje surovin.
− Ustrezno pakiranje in skladiščenje končnih izdelkov.
− Deklariranje končnih izdelkov.
− Trajnost izdelkov glede na uporabljen način konzerviranja.
− Tehnološki postopki predelave zelenjave.
− Senzorično ovrednotenje ustreznosti končnih izdelkov.
− Trendi in novosti na področju predelave zelenjave.

Kontakt: Gregor Sok
gregor.sok@icp-mb.si
02 320 86 40

Več

Time

(Ponedeljek) 16:00

Location

Izobraževalni center Piramida Maribor

Park mladih 3, 2000 Maribor

Organizator - kontakt

X
X