Program je namenjen usposabljanju ponudnikov lokalnih jedi in turističnih promotorjev za predstavitev kulinarične ponudbe Vipavske doline gostom iz tujine. V dveh jezikih, angleškem in italijanskem, bomo na delavnicah spoznavali in utrjevali že osvojene kulinarične izraze (zato bo za udeležitev na tečaju potrebno predhodno znanje jezikov), nato pa bomo produkte predstavljali v zgodovinsko-kulinaričnih zgodbah, ki jih bodo pomagali sooblikovati tudi strokovnjaki iz lokalnega okolja (turistični vodiči, vinarji ipd.). Prvi del posameznega tečaja bo tako temeljil na utrjevanju s hrano povezanega besedišča, nato pa bomo jedi, prisotne na menijih sodelujočih ponudnikov jedi, povezovali v besedila, ki bodo poživila njihovo ponudbo. Kratke opise jedi bomo popestrili in povezali z zgodovinskim ozadjem prehranjevalne kulture v Vipavski dolini, želeni rezultat pa nam bo pokazalo končno preveranje v obliki samostojnih predstavitev udeležencev usposabljanja v obeh tujih jezikih.
Program se bo izvajal v prostorih OOZ Ajdovščina.