Podrobnosti
Program temelji na teoretičnih znanjih s področja slaščičarstva in praktičnih spretnostih, ki jih pridobijo udeleženci. Udeleženci bodo spoznali tradicionalno slaščičarstvo in tudi sodobne trende. Program je praktično naravnan, saj bodo udeleženci sodelovali v procesu izdelave slaščic in si skozi proces pridobili potrebna znanja, za nadaljnje delo. S pridobljenim znanjem bodo opravljali svoje strokovno delo bolj kvalitetno in lažje v smislu višje kakovosti opravljenih storitev.
Podrobnosti usposabljanja
Ciljna skupina so zaposleni v kuhinjah, pekarnah in slaščičarnah.
Cilji programa so:
- usposobiti za načrtovanje, pripravo, izvedbo in kontrolo lastnega dela
- naučiti uporabljati različne vrste surovin
- usposobiti za izdelavo različnih vrst testa
- usposobiti za izdelavo osnovnih vrst sladic
- usposobiti za dekoracijo sladic
- usposobiti za ustrezno shranjevanje sladic
- usposobiti za ustrezno embaliranje sladic
- usposobiti za kritično presojo kakovosti lastnega dela.
Udeleženec pridobi naslednje kompetence pridobljene s programom:
- zna pripraviti ustrezne pogoje za izvedbo dela
- zna pripraviti surovine za določeno vrsto testa ali mase
- zna oblikovati testo in ga pripraviti za peko
- pozna ustrezne pogoje za pečenje
- pozna energijske vrednosti sladic
- zna izdelati dekoracijo
- zna krasiti in servirati sladice
- zna skrbeti za pravilno shranjevanje in embaliranje sladic.