Sodobna priprava hrane I.

Udeleženci programa bodo spoznali sodobne kuharske postopke (mehanske, termične), ki so potrebni za zdrav način priprave hrane. Le-ta je tesno povezana s tradicijo in uporabo hrane, pridelane v lokalnem okolju na ekološki način. Seznanili se bodo z ustrezno uporabo naprav in strojev za postopke priprave hrane.  Vse to pa je skladno s potrebami uporabnika storitev (sodobnega gosta, uporabnika storitev kuhinje v javnih zavodih ipd.), da lahko ohranja svoje zdravje in dobro počutje. Izpopolnili bodo znanja za učinkovito organizacijo dela v kuhinji, timsko delo in sistema HACCP.

Podrobnosti usposabljanja

Ciljna skupina so zaposleni, ki želijo izboljšati kompetence na področju dietne prehrane.

 

Ciljne skupine bodo :

  • Zaposleni, ki delajo v različnih profesionalnih kuhinjah
  • Namen in uporaba HACCP sistema.
  • Osnovni mehanski in termični postopki.
  • Ustrezna uporaba naprav in strojev za različne sodobne postopke priprave jedi.
  • Priprava tradicionalnih sezonskih obrokov na sodoben način.
  • Vključevanje lokalne in ekološko pridelane živil.
  • Uporaba zelišč in začimb v sodobni pripravi jedi.
  • Organizacija dela v kuhinji, timsko delo.
  • Pozna osnovne mehanske in termične postopke.
  • Pozna različne naprave in stroje pri postopkih priprave hrane.
  • Pozna načrtovanje jedilnikov v različnih kombinacijah, skladnih s sodobno pripravo jedi.
  • Pozna sezonske tradicionalne in lokalne jedi, pripravljene na sodobni način.
  • Pozna ustrezno uporabo zelišč in začimb pri pripravi jedi.
  • Pozna organizacijo dela v kuhinji.

Kako se registriram?