Podrobnosti
Udeleženci programa bodo spoznali sodobne kuharske postopke (mehanske, termične), ki so potrebni za zdrav način priprave hrane. Le-ta je tesno povezana s tradicijo in uporabo hrane, pridelane v lokalnem okolju na ekološki način. Seznanili se bodo z ustrezno uporabo naprav in strojev za postopke priprave hrane. Vse to pa je skladno s potrebami uporabnika storitev (sodobnega gosta, uporabnika storitev kuhinje v javnih zavodih ipd.), da lahko ohranja svoje zdravje in dobro počutje. Izpopolnili bodo znanja za učinkovito organizacijo dela v kuhinji, timsko delo in sistema HACCP.
Podrobnosti usposabljanja
Ciljna skupina so zaposleni, ki želijo izboljšati kompetence na področju dietne prehrane.
Ciljne skupine bodo :
- Zaposleni, ki delajo v različnih profesionalnih kuhinjah
- Namen in uporaba HACCP sistema.
- Osnovni mehanski in termični postopki.
- Ustrezna uporaba naprav in strojev za različne sodobne postopke priprave jedi.
- Priprava tradicionalnih sezonskih obrokov na sodoben način.
- Vključevanje lokalne in ekološko pridelane živil.
- Uporaba zelišč in začimb v sodobni pripravi jedi.
- Organizacija dela v kuhinji, timsko delo.
- Pozna osnovne mehanske in termične postopke.
- Pozna različne naprave in stroje pri postopkih priprave hrane.
- Pozna načrtovanje jedilnikov v različnih kombinacijah, skladnih s sodobno pripravo jedi.
- Pozna sezonske tradicionalne in lokalne jedi, pripravljene na sodobni način.
- Pozna ustrezno uporabo zelišč in začimb pri pripravi jedi.
- Pozna organizacijo dela v kuhinji.