Priprava in postrežba kavnih napitkov – barista

Udeleženci programa bodo pridobili in/ali izboljšali kompetence pri pripravi in postrežbi toplih napitkov, teoretičnem znanju, pripravi raznih kavnih napitkov in pripravi in organizaciji dela, s tem pa izboljšali učinkovitost in kakovost svojega dela.

Podrobnosti usposabljanja

Ciljna skupina so zaposleni, ki želijo izboljšati kompetence na področju priprave in postrežbe toplih s poudarkom na kavi. Pridobljene kompetence bodo izboljšale njihovo učinkovitost in kakovost dela ter komunikacije z gosti.

Ciljne skupine bodo:

  • zaposlene osebe s poklicno izobrazbo natakar/natakarica,
  • zaposleni z izobrazbo, ki zaradi prestrukturiranja in dolgoročnih razvojnih projekcij ni več ustrezna.
  • Priprava točilnice oz. točilnega pulta,
  • priprava kavarne,
  • priprava in postrežba toplih napitkov,
  • natakarski pripomočki,
  • V60, Gina, espresso, cold brew, turška kava,
  • umetnost risanja na kavo,
  • temperature postrežbe kav,
  • priporočanje kave,
  • priprava prostora,
  • organiziranje dela,
  • varovanje zdravja in okolja,
  • komuniciranje s sodelavci in gosti,
  • sodelovanje v skupini.

Udeleženec:

  • Pripravi in uredi točilnico za delo, uporablja napravo za pripravo toplih napitkov,
  • pozna različne načine priprave kave,
  • postreže kavo na sodoben način,
  • pozna najpomembnejše sestavine, ki jih uporabljamo za pripravo kav,
  • pozna natakarske pripomočke,
  • zna pravilno postreči kavo,
  • zna svetovati,
  • zna vzpostaviti kontakt in komunikacijo z gostom,
  • upošteva splošne higienske standarde in HACCAP.

Kako se registriram?

X
X