Podrobnosti
Udeleženci programa bodo pridobili in/ali izboljšali kompetence pri pripravi in postrežbi toplih napitkov, teoretičnem znanju, pripravi raznih kavnih napitkov in pripravi in organizaciji dela, s tem pa izboljšali učinkovitost in kakovost svojega dela.
Podrobnosti usposabljanja
Ciljna skupina so zaposleni, ki želijo izboljšati kompetence na področju priprave in postrežbe toplih s poudarkom na kavi. Pridobljene kompetence bodo izboljšale njihovo učinkovitost in kakovost dela ter komunikacije z gosti.
Ciljne skupine bodo:
- zaposlene osebe s poklicno izobrazbo natakar/natakarica,
- zaposleni z izobrazbo, ki zaradi prestrukturiranja in dolgoročnih razvojnih projekcij ni več ustrezna.
- Priprava točilnice oz. točilnega pulta,
- priprava kavarne,
- priprava in postrežba toplih napitkov,
- natakarski pripomočki,
- V60, Gina, espresso, cold brew, turška kava,
- umetnost risanja na kavo,
- temperature postrežbe kav,
- priporočanje kave,
- priprava prostora,
- organiziranje dela,
- varovanje zdravja in okolja,
- komuniciranje s sodelavci in gosti,
- sodelovanje v skupini.
Udeleženec:
- Pripravi in uredi točilnico za delo, uporablja napravo za pripravo toplih napitkov,
- pozna različne načine priprave kave,
- postreže kavo na sodoben način,
- pozna najpomembnejše sestavine, ki jih uporabljamo za pripravo kav,
- pozna natakarske pripomočke,
- zna pravilno postreči kavo,
- zna svetovati,
- zna vzpostaviti kontakt in komunikacijo z gostom,
- upošteva splošne higienske standarde in HACCAP.