Meritve v tehnološkem procesu

Udeleženci programa bodo okrepili kompetence na področju merilne tehnike: napake pri merjenju in merilne pogreške, merilno negotovost, način pravilne izbire merilne tehnike, merjenje karakteristik polizdelkov na posameznih tehnoloških operacijah, merjenje trdote …

Podrobnosti usposabljanja

Ciljna skupina usposabljanja so:

  • Zaposleni v podjetju (operaterji na obdelovalnih linijah, operaterji kontrolorji)
  • Napake pri merjenju in merilni pogreški
  • Merilna negotovost
  • Izbira merilne tehnike
  • Izvajanje meritev po tehnoloških operacijah:
    • G – Struženje.
    • Debelina struženega dela.
    • Razlika radialnih širin (krožni tek) RRŠ.
    • Radij
    • Premer obroča.
    • Struženi premeri.
    • Premer oblike.
    • Pravokotnost
    • Posnetja robov (faze).
    • Hrapavost stružene površine.
    • H – Rezkanje zob (ozobljenje).
    • Zunanji premer in krožnost.
    • Razlika radialnih širin (RRŠ).
    • Mera preko zob.
    • Korenski premer.
    • Soosnost (koncentričnost).
    • Hrapavost površine boka zob.
    • I – Posnetje zob ( košenje ).
    • Kot posnetja.
    • Kot med robom posnetja in središčnico.
    • Širina posnetja.
    • Globina posnetja in višine izteka posnetja.
    • L – Induktivno kaljenje in popuščanje.
    • Slika kaljenja.
    • Trdota HRC na boku.
    • Trdota HRC na vrhu zoba.
    • M – Struženje.
    • Struženi premeri.
    • Razlika radialnih širin.
    • Radialna širina preko valjčka.
    • Posnetja (faze).
  • Zna razumeti izvor in pomen merilnih pogreškov.
  • Zna prepoznati pomen merilne negotovosti.
  • Zna tolmačiti zahteve iz plana nadzora in izbrati ustrezno merilno metodo

Kako se registriram?