Sodobni trendi v slaščičarstvu – čarobni sladki svet slaščic

Program temelji na teoretičnih znanjih s področja slaščičarstva in praktičnih spretnostih, ki jih pridobijo udeleženci. Udeleženci bodo spoznali tradicionalno slaščičarstvo in tudi sodobne trende. Program je praktično naravnan, saj bodo udeleženci sodelovali v procesu izdelave slaščic in si skozi proces pridobili potrebna znanja, za nadaljnje delo. S pridobljenim znanjem bodo opravljali svoje strokovno delo bolj kvalitetno in lažje v smislu višje kakovosti opravljenih storitev.

Podrobnosti usposabljanja

Ciljna skupina so zaposleni učitelji živilskih in gostinskih predmetov, ki bodo tako izboljšali svoje strokovne kompetence, kar bo vodilo v učinkovitejše in kakovostnejše delo z  dijaki in študenti na BIC Ljubljana. Prav tako so ciljna skupina zaposleni v kuhinji, pekarni, KULTU316 in slaščičarni.

Cilji programa so:

  • usposobiti za načrtovanje, pripravo, izvedbo in kontrolo lastnega dela
  • naučiti uporabljati različne vrste surovin
  • usposobiti za izdelavo različnih vrst test
  • usposobiti za izdelavo osnovnih vrst sladic
  • usposobiti za dekoracijo sladic
  • usposobiti za ustrezno shranjevanje sladic
  • usposobiti za ustrezno embaliranje sladic
  • usposobiti za kritično presojo kakovosti lastnega dela.

Udeleženec pridobi naslednje  kompetence pridobljene s programom:

  • zna pripraviti ustrezne pogoje za izvedbo dela
  • zna pripraviti surovine za določeno vrsto testa ali mase
  • zna oblikovati testo in ga pripraviti za peko
  • pozna ustrezne pogoje za pečenje
  • pozna energijske vrednosti sladic
  • zna izdelati dekoracijo
  • zna krasiti in servirati sladice
  • zna skrbeti za pravilno shranjevanje in embaliranje sladic.

Kako se registriram?

X